Samenwonen in regio Antwerpen, kies een goede notaris

Op zoek naar een Antwerpse notaris voor uw nieuwe huis? Kijk dan vooral eens rond. Antwerpen stad en de provincie tellen namelijk vele notarissen. Niet alle kantoren zullen een plek beschikbaar hebben. Deze mensen zijn namelijk vaak druk bezet. Wellicht heeft u de diensten nodig voor de overdracht van een woning of voor bepaalde zakelijke gebeurtenissen zoals het oprichten van een bedrijf. Als u gaat kiezen uit verschillende notarissen, dan zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten.

Samenlevingscontract misschien interessant?

Als u gaat samenwonen met uw geliefde, dan is het een uitstekend idee om een samenlevingsovereenkomst op te laten stellen voor jullie beide. Hierin worden bepaalde afspraken gemaakt wat het voor beide partijen duidelijk maakt dat wat er gebeurd bij een eventuele breuk. Misschien klinkt dit een beetje vreemd, maar het is toch prettig voor beide partijen. Zo zijn er geen extra ruzies mocht er toch iets gebeuren. Zo kunnen  notarissen daarbij helpen. Mocht u meer informatie willen over waarom het opstellen van een dergelijk document een goed idee is als u gaat samenwonen, dan is er op het internet veel informatie te vinden over dit onderwerp.

Deze overeenkomsten worden door een notaris opgesteld. Dit is ook de enigste die het kan en mag doen. Op deze manier is de overeenkomst ook geldig. De tarieven voor het opstellen hebben vaak een zelfde prijs. Bijvoorbeeld in Nederland kunnen deze prijzen wel flink verschillen, de tarieven zijn daar open sinds enkele jaren voor notarissen.