Energie kosten nieuwe woning vallen toch tegen

Ik woon inmiddels alweer enkele maanden in een nieuwe woning. Het betreft een oudere woning (geen nieuwbouw). We zijn zeer tevreden met ons huis en leven er met veel plezier in. Iets waar wij toch naar aan het kijken zijn is het besparen van wat energie. Want zoals het er nu naar uitziet, lopen deze kosten flink op.

Alhoewel het een redelijk milde winter was, is het toch best hard gegaan met de stookkosten. Ik heb het bijgehouden en dit is meer dan ik gedacht heb. De energietarieven blijven overigens ook maar stijgen.

Andere energie leverancier

energieNu hebben we een andere leverancier gevonden welke lagere tarieven beloofd. Het is misschien minder interessant omdat je dan nog maar moet zien of dat inderdaad goedkoper is. Iets anders waar we naar aan het kijken zijn, zijn de zonnepanelen. We hebben een mooi dak waar deze gemakkelijk op zouden kunnen. Dit in combinatie met de relatief lage rente op d spaarrekening, zou dit een interessant investering kunnen blijken. Toch vallen onze kosten voor elektriciteit redelijk mee. De grootste kosten zitten hem in de gasrekening.

We hebben al een condensatieketel welke zuiniger met het gas omspringt. Dit is een goede investering geweest, want de oudere CV ketel was het echt niet meer waard en was tevens defect. Nu hebben we op internet ook iets gelezen over spouwmuurisolatie van woningen. De naam zegt eigenlijk al genoeg, maar dit zorgt ervoor dat de spouw (de tussenmuur voor zover ik begrijp) wordt voorzien van een extra isolatie materiaal.

Dit kan de warmte binnenshuis houden en een flinke besparing opleveren. De kosten vallen overigens ook mee. Als ik dit vergelijk met de investering voor zonnepanelen dan lijkt dit mij een betere investering. Ik heb een offerte opgevraagd en denk binnenkort eens meer informatie in te gaan winnen.