Veel aandacht voor CO2 verminderen

Vanuit Europa en dan voornamelijk de E.U. komt er steeds druk op het verminderen van CO2 uitstoot. Als u de televisie aan zult zetten, komen er diverse commercials langs met auto’s die weer minder uitstoten en zuiniger zijn. Maar ook is besparen met een zonneboiler een hot topic. Nu zijn er nog meer mogelijkheden voor particulieren om uitstoot en daarmee ook de kosten te verlagen. Het gaat dan niet om auto’s die minder uitstoten, maar om elektriciteit die in de woning verbruikt wordt.

Kosten voor elektriciteit

Als u recentelijk nog een jaarafrekening heeft ontvangen van uw leverancier, dan zal een deel van de kosten op zijn gegaan aan elektriciteit. Er komen steeds meer apparaten bij die gebruik maken van elektriciteit. En alhoewel veel mensen best opletten met het verbruik, kunnen de kosten nog steeds flink oplopen voor de energie. Een manier om dit te verlagen en uw steentje bij te dragen zijn zonnepanelen. Ongetwijfeld wel bekend bij u. In de gemiddelde wijk zijn er diverse woningen die de stap al hebben gezet. Waarschijnlijk dus ook bij u in de wijk.

De zon geeft energie die kan worden omgezet

pv panelenDe plaatsing van dergelijke panelen is erg interessant. De zon is een onuitputtelijke bron die eigenlijk altijd schijnt. Alhoewel Nederland & België natuurlijk niet de meest zonnige landen zijn, zijn er op jaarbasis toch nog flink wat zonuren. Maar ook als de zon niet schijnt is er nog steeds daglicht dat ook stroom op kan wekken. Natuurlijk zullen de panelen meer energie opwekken wanneer er een felle zon is, maar ook wanneer dit niet het geval is zal er energie opgewekt kunnen worden. Ook kan men energie besparen met een condensatieketel, dat is dan gericht op het besparen van gas.

De hoeveelheid kosten die kunnen worden bespaard op jaar basis zijn van een aantal zaken afhankelijk. Ten eerst is het belangrijk om het huidige verbruik te weten. Daarnaast is het van belang wat de prijs is die voor een KWH stroom betaald wordt. Daarnaast spelen de hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst gaan worden een grote rol. Als u meer heeft om te investeren en uw dak laat het toe, dan kan het interessant zijn om meerdere panelen te plaatsen. Bedrijven die de panelen leveren of installeren kunnen vaak een mooie berekening voor u maken.